Katso miehiä

Internettiä seuraamalla on helppo huomata, että uuden watchmen elokuvan tärkein piirre on tietenkin penis. Eikä mikä tahansa penis, vaan valtava sininen hohtava penis.

Hienoa tietysti että penistä näytetään ja siitä puhutaan. Oikein mukava elinhän se on. Ja ehkä tämä on alkua Hollywoodin tekopyhien alastomuusstandardien muutokselle. Tässä tapauksessa peniksen heiluttelulle vieläpä löytyi alkuteoksesta perusteet, kun dr Manthattanin vuoskymmenten myötä vähenevä vaatetus kuvastaa hänen vähittäistä irtautumistaan ihmiskunnasta ja sen siveysstandardeista.

Siitä, että elokuvassa näkyy penis, tietenkin seuraa, että ohjaajan täytyy olla homo (hukkasin tähän kuuluvan linkin, sori), koska peniksethän kiinnostavat vain homoja. Lisätodisteeksi moisesta kieroumasta sopii, että mahdollisuutta näyttää lesboilua ei käytetty. Lesboilu kun on erittäin heteroseksuaalista toimintaa. Katsoja näet on mies.

Mielenkiintoisempaa kuitenkin on ehkä huomata, että dr Manhattanin penis on melko lailla sarjakuvassa esitettyä suurempi. Tässä kohti filmi on siis joustanut taiteellisesta visiosta yhteiskunnan normien suuntaan? Kukas nyt katkarapuja haluaisi katsella? Mieskin kelpaa yhä enemmän arvottavan ja seksualisoivan katseen kohteeksi, mutta samalla myös joutuu yhä enemmän sen kohteeksi. Ja siten vastaavien mielettömien ulkonäkökriteerien kohteeksi kuin naisetkin.

The map of lower Manhattan, two representations. internet, 2009

3 thoughts on “Katso miehiä”

 1. Missä kivekset, kysyn vaan? Meneekö vielä toiset 113 vuotta että saadaan kiveksetkin arvottavan ja seksualisoivan katseen kohteeksi?

 2. Iik, penis. Miksei sitä ole peitetty vaahteranlehdellä? Miksi se hohtaa sinisenä?

  Se oliskin hienoa jos koko muu dr. Manhattan hohtaisi sinisenä, mutta penis olisi mattapintainen. Tai kokonaan hävitetty. Sitten vasta katsottaisiin alastonta dr. Manhattania, eikä dr. Manhattanin valtavaa hohtavaa sinistä penistä.

  Naisia tämä juttu ei näytä häiritsevän läheskään niin paljon kuin tavallista heteromiestä.

  Vaadin lisää peniksiä valkokankaalle. Sehän on aivan loistava puheenaihekin leffan jälkeen.
  – No, mitäs mieltä olit dr. Manhattanin peniksestä?
  – Kyllä minulla on isompi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *