Kiitos 28.10.2012

Alustavan ääntenlaskennan mukaan sain 1847 ääntä, ja olen siis ensi vuoden alusta lukien kaupunginvaltuuston jäsen. Se on kuntavaaleissa huomattavan hyvä tulos. Edelläni Helsingissä oli Vihreissä vain nykyisiä ja entisiä kansanedustajia, ja valtakunnallisesti olin kuudenneksi eniten ääniä saanut vihreä, kaikista puolueista sijalla 38.

Suurkiitokset kaikille äänestäneille 1847 helsinkiläiselle, kaikille vaalikampanjassa töitä tehneille ja kaikille neljällekymmenelle vaalikampanjaa rahallisesti tukeneelle.

Kiitokset myös kaikille pyöräilyä edistäneille, kaikille tietojärjestelmiä penkoneille, kaikille parempaa kaupunkia rakentaville, ekologisia elämäntapoja etsiville ja joukkoliikennettä suunnitteleville. Kanssanne käydyt keskustelut ja yhdessä tekemämme työ paremman Helsingin eteen on se perusta, jolle koko kampanjani on rakentunut.

Menestys ei johdu omasta osaamisestani tai erinomaisuudestani. Satun vaan tänään olemaan yksi niistä ihmisistä, joiden kautta nämä ideat kanavoituvat kaupungin päätöksentekoon. Lupaan tehdä parhaani seuraavan neljän vuoden aikana, jotta se myös näkyisi kaupungin toiminnassa.

Seuraavan neljän vuoden aikana:

 • Hämeentielle rakennetaan pyörätiet
 • Kaupungin datavarannot listataan ja mahdollisuuksien mukaan avataan
 • Helsingin päätöksentekoa avataan paremmin kuntalaisille
 • Rakentaminen kääntyy kaksi piirua kaupungin suuntaan.

Politiikka on joukkuepeliä, eikä oikeastaan mitään voi tehdä yksin. Edes mikään puolue yksin. Siksi en lupaa tämän enempää enkä konkreettisempaa. Nämä uskon saavani aikaiseksi, enemmänkin toivon. Palataan siihen lähipäivinä.

Vielä kerran kiitos kaikille blogin lukijoille ja kommentoijille, jne, jne, jne. Tehän tämän teitte, en minä.

2 thoughts on “Kiitos 28.10.2012”

 1. Kovin ovat raskaat nuo tavoitteet sinulla, mahtaako neljä vuotta riittää. Avoimuus ok, Hämeentie hyvä. Pohjois-Espan block-party vielä parempi, Vaasankadun kävelykatu ihan hot.

  Nuorison syrjäytyminen, tylsää. Asuinalueiden segrekoituminen, ketä kiinnostaa. Lähiörenesanssi ei – lisää bulevardia kantakaupunkiin. Terveyskeskusmaksut, bussilippujen hinnat, mitä väliä.

  1. Vaikka sinusta segregaatio tai joukkoliikenteen hinnat ehkä ovatkin yhdentekeviä asioita, minä en näe niitä näin. Segregaatiosta tervetuloa keskustelemaan tänään klo 18 kaupunkisuunnittelupubiin, joukkoliikenteen hinnoista voi lukea vaikka tästä.

   Mielelläni keskustelen muistakin aiheista. Aivan kaikkea vaan ei uskalla luvata tapahtuvaksi neljässä vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *