Ikiliikkuja

Useimmat klassiset ikiliikkujat perustuvat tähän kaavaan:

 1. Ota lähtökohdaksi jokin yksinkertainen systeemi, esimerkiksi pyörivä pyörä tai kourussa valuvaa vettä, joka nostetaan kauhoilla ylös.
 2. Lisää systeemiin osia jotka saavat voimansa systeemin liikkeestä ja toisaalta ylläpitävät systeemin liikettä. Esimerkiksi vesipyörä, joka saa voimansa virtaavasta vedestä ja pyörittää vettä nostavaa hihnaa.
 3. Jatka lisäämistä, kunnes et enää intuitiivisesti ymmärrä, miten voimat käyttäytyvät systeemissä
 4. Kuvittele systeemin liikkuvan ikuisesti.

Ja näin ikiliikkuja on syntynyt. Rationaalinen todistusaineisto ei yleensä riitä pysäyttämään sitä.

Robert Fluddin ikiliikkuja vuodelta 1618
Robert Fluddin ikiliikkuja vuodelta 1618

Turun toriparkkia sen sijaan on suunniteltu vasta vuodesta 1995. Sen vaiheista ja vaihtelevasta menestyksestä kertovat Long Play ja Lehti yhteisjulkaisussaan Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus.

Minut puolestaan on valittu Tekniikan museon säätiön valtuuskuntaan Helsingin kaupungin edustajana vuosille 2015-2017. Erilaiset valtuuskunnat ovat yleensä luonteeltaan lähinnä yhteydenpitoon tarkoitettuja, ja luottamustehtävä ei sisältäne kovin raskaita velvollisuuksia. Keskustelu ikiliikkujista Internetissä sopii nähdäkseni toimenkuvaan kuitenkin hyvin.

One thought on “Ikiliikkuja”

 1. Hej Otso Kivekäs,
  Tyvärr, min finska inskränker sig till fula ord upplockade på 60-talet i Olofström.
  Please do take a look at ”http://astf-st.se/k-banan.htm”. Hopefully you’ll find it interesting enough to arrange a meeting where I would present the system Länkverket which implemented cuts the cost of passenger as well as cargo transportation by at least 50 %.
  Du tillönskas en givande fortsättning på det nya året,
  Mats Mattsson, 0046730926932
  Project manager, M.Sc., senior R&D engineer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *