Kaupunginhallituksen lista 25.9.2017

Kaupunginhallitus kokoontuu taas huomenna, listalla mm. täydennysrakentamista, digitalisaatiota, Östersundomia ja Jätkäsaaren liikuntapuisto.

Helsingin kaupungin neurologian toimintojen siirtäminen liikkeenluovutuksena Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle

Neurologia yhtenäistetään HUSiin. Laajalti aika järkevänä pidetty ja yksimielisesti lautakunnassa hyväksytty siirto. Työntekijöiden työsuhdeasuntojen kanssa on ongelmaa, koska Helsinki ei voi tarjota työsuhdeasuntoja HUSin työntekijöille.

Vuokraus-ja myyntiperusteet asuin-, autopaikoitus- ja yhteispihatonteille (Herttoniemi ja Laajasalo)

Joukko täydennysrakentamistontteja asunnoille ja niiden autopaikoille Herttoniemen Kettutiellä (vanhan kirjaston kohdalla), Linnanrakentajantiellä ja Laajasalon Gunillantiellä.

Pitää kysyä, milloin Kettutiellä on rakentamisen tarkoitus alkaa ja miten tämä suhtautuu kirjaston muuttoon (koska se tapahtuu).

Kontulan Kaarenjalka 5:n ja Keinulaudantie 7:n asemakaavan muuttaminen (nro 12415, tontit 47017/1 ja 47019/5)

Täydennysrakentamista kolme 8-kerroksista pistetaloa (10 000 kerrosneliöä, 250 asukasta) vanhojen lamellien sekaan, nykyisten autopaikkojen tilalle. Naapuritaloyhtiö näkee tässä ongelmaa, jonka tarkka luonne pitää vielä selvittää. Ilmeisesti tämän täydennysrakentamisen mahdollistaa se, että parkkinormia on kevennetty.

Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelma

Jo vähän kaivattu liikuntapaikka jätkäsaareen. Tätä on kiirehditty jotta sopisi Bunkkerin aikatauluun, mutta pitää kysyä vaikuttaako Bunkkerin viive tähän.

Valtuutettu Mari Holopaisen aloite vieraan kielen oppimisen varhaistamisesta

Jätimme tämän vielä viimeksi toisen kerran pöydälle, kun oli erimielisyyttä, miten aloitteen kanssa tulisi toimia. Meillä on halua saada vieraat kielet alkamaan ekalta luokalta jo mahdollisimman pian, mutta se on totta kai ennen muuta budjettikysymys.

Valtuutettu Tuomas Rantasen aloite koulupsykologien ja -kuraattorien Wilman käyttöoikeuksien laajentamisesta

Tämän apulaispormestari toivoi viimeksi pöydälle uudelleen, jotta toimialalta ehditään saada riittävää selvyyttä käytäntöihin ja juridisiin mahdollisuuksiin. Meille tärkeää on, että asia hoidetaan jollain tapaa niin, etteivät tietosuojasäädökset estä koulukuraattoreja ja -pyskologeja auttamasta oppilaita.

Henkilöstökassatoimikunnan jäsenten valitseminen

Henkilöstökassassa jatkavat samat jäenet kuin ennenkin. Vaikka kaupunginhallitus toimikunnan nimittää, jäsenet ovat käytännössä eri tahojen edustajia eikä kaupunginhallitus siihen puutu.

Toimialojen ja kaupunginkanslian virkojen lakkauttaminen

Organisaatiouudistuksen jäljiltä lopetetaan 265 virkaa. Osa on korvautunut jo toisilla viroilla, osa työsuhtreilla. Täytyy kysyä, monellako määrä oikeasti on vähentynyt. Ja tavallaan hassua, että joka ikinen virka käy kaupunginhallituksen kautta, toimialoilla lienee kuitenkin parempi käsitys mihin hommiin siellä ihmisiä tarvitaan ja mihin ei.

Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Laajasalon Villa Degerön suojelemisesta

Huvilan omistaja on ehdottanut suojelua rakennusperintölain nojalla. Kaupunki vastaa, että riittäävää olisi suojella huvila asemakaavalla tulevan kaavan päivityksen yhteydessä. Nykyinen kaava ei käytännössä suojele. Tämä lienee ok, lainkin pääperiaate on suojella rakennukset asemakaavalla.

Lausunto Östersundom-toimikunnalle Östersundomin yhteisestä yleiskaavaehdotuksesta

Östiksen kaava on kolmen kierroksen aikana parantunut selvästi. Olisi siinä korjattavaa edelleeenkin, mutta nyt luontovaikutukset ovat aiempaa vähäisempiä ja metrolinjaus ei ole ihan niin järjetön.

Suurin muutos on kuitenkin se, että Helsingin uuden yleiskaavan myötä kiire rakentaa Östersundomiin on vähentynyt selvästi. Lähempänä keskustaa on nyt runsaasti rakennuspaikkoja, joissa saadaan parempaa kaupunkirakennetta ja pienemmät haitat luonnolle ja taloudellisestikin ne ovat kannattavampia. Siksi Östersundomin kaava jääneekin valmistuttuaan pöytälaatikkoon odottamaan vähintäänkin 30-luvulle asti. Östistä ei mainita kaupungin strategiassa eikä 10 vuoden investointisuunnitelmassa.

Ja siksi Östersundomin yhteinen yleiskaava voidaan ehkä nyt hyväksyä. Sen avoimiin kysymyksiin ja ongelmakohtiin ehditään vielä palata 10 vuoden kuluttua ennen kun asemakaavoitus oikeasti alkaa.

Jäsenen ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan

Viimeksi pöydälle jäänyt asia, jäsen kokoomukselta ja meiltä vara. Nämä vain ehdotetaan verottajalle, joka päättää itse ketkä heidän toimintansa oikeellisuutta valvovat.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätös hätämajoituksen järjestämisestä ja kaupungin toimenpiteet

Oikeusasiamies on tutkinut Helsingin toimia parina viime talvena ja totetaa että aiemmin on saattanut olla puutteita, mutta viime talvena tilanne ollut ok. No se johtuu siitä että vaadimme ja saimme läpi järjestelyn, jossa kaupunki järjestää kaikille mahdollisuuden lämpimän yösijaan pakkasilla. Käytännössä toiminta hoidettiin järejstöavustuksilla, joilla kaupunki mahdollistaa hätämajoituksen tarjoamisen. http://www.helsinginvihreat.fi/yosija-on-ihmisoikeus/

Digitalisaatiotoimikunnan asettaminen

Toimikunnan kokoonpano on selvä – meiltä puheenjohtajana Minerva Krohn, mutta toimenkuvaa oli viimeksi halua hiukan laajentaa. Sinne saatetaan nyt lisätä vielä yksi rivi digitalisaatiosta, mikä sopiikin aika luontevasti digitalisaatiotoimikunnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *