Kahdeksan huomioita lämpimistä leivistä

  1. Lämmin leipä on eri asia kuin toast, vaikka ne ovatkin sukua.
  2. Lämmin leipä tehdään uunissa grillillä ritilän päällä. Mikrossa tulee vetistä möhnää ja pellin päälläkin liian löysää (ja voileipägrillillä toasti).
  3. Lämmin leipä on kulinaristisena kategoriana melko aliarvostettu, johtuen ehkä siitä, että se on triviaali. Tehdäkseen Charlotte russen täytyy osata jotain, tai ainakin lukea ohjetta, mutta kuka tahansa toope saa aikaiseksi lämpimät leivät.
  4. Kuitenkin mahdollisuudet kehittymiseen ja laadun parantamiseen ovat vastaavat kuin muussakin ruuanlaitossa. Vertaa pastakastikeet.
  5. Oleellista on monipuolisuus. Samassa erässä ei ole syytä tehdä vain yhdenlaisia leipiä. Tämä erottaa lämpimät leivät bruchetoista.
  6. Majoneesi.
  7. Täytteitä ei saa laittaa liikaa. Vähemmän kuin toastiin, koska leipäkin on vain yhdellä puolella.
  8. Olut sopii hyvin lämpimien leipien kanssa. Esimerkiksi Sinebrychoffin jouluolut, vaikka se onkin oikeastaan vain vetinen tumma lager.

3 thoughts on “Kahdeksan huomioita lämpimistä leivistä”

  1. Jos nyt lähdetään puhumaan epäluonnollisesta käytöksestä aka perverssiydestä, niin ne, jotka laittavat lämpimiin leipiin ANANASTA ovat kyllä hulluja. Paras lämmin leipä tulee tomaatilla, pestolla ja goudalla. Näin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *