Pidetään Otso Helsingissä

Kaikista kysymyksistä, joihin eurovaalien kuluessa sain vastata, yksi oli ylivoimaisesti yleisin: miksi äänestäisin sinua, kun haluan pitää sinut Helsingissä? Työsi täällä on liian tärkeää kesken jätettäväksi. Aktiivisimmat olivat kuulema lobanneet asialle kavereitaankin, ja FB-ryhmäkin kuulema melkein perustettiin.

Selitä siihen sitten, että on meitä muitakin, kokonainen puolue. Tai että todennäköisyys mennä läpi ei nyt ehkä ollut kauhean suuri sitten kuitenkaan. Selittelyä, selittelyä, se siitä.

Mutta nyt on onneksi mahdollisuus äänestää Helsingissä pysymiseni puolesta!

K&K-Otso
Otso Helsingissä kesällä 2013

Helsingin vihreät järjestää jäsenäänestyksen eduskuntavaaliehdokkaista. Ensimmäiset kymmenen ehdokasta valitaan äänestyksen perusteella kesäkuussa, loput sitten pitkin syksyä.

Eduskuntavaaliehdokkuus ja kunnallispolitiikka sopivat Helsingissä hyvin yhteen. Kuntapolitiikassa ei ole kukaan töissä, vaan sitä tehdään töiden ohessa. Poliittisen aktiivisuuden ja ns. normaalien töiden yhdistäminen vaan on valitettavan vaikeaa, helpompaa poliittisissa töissä. Meidän järjestelmässämme ei yksinkertaisesti voi ”hoitaa yhtä asiaa kerrallaan”. Se on yksi muttei suinkaan ainoa syy, miksi haluan eduskuntaan pyrkiä.

Väännetään vielä rautalangasta: en ole ehdolla jättääkseni Helsingin politiikan, vaan pysyäkseni siinä mukana. Voin luvata, että jos tulen eduskuntaan valituksi, pysyn mukana Helsingin kuntapolitiikassa koko tulevan vaalikauden. Muussa tapauksessa sitä on vaikeampi luvata, koska joskus on mentävä töihinkin.

Siksi pyydänkin, jos haluat auttaa työtäni Helsingin politiikassa tai valtakunnanpolitiikassa, ruksi numeroni äänestyslomakkeeseen kärkipäähän. Ei ole pakko olla ekana, koska onhan meillä muitakin hyviä ehdokkaita. Mutta jos minut ehdokaslistalle haluat, laita vaikka kolmanneksi tai neljänneksi. Jäsenäänestykseen voivat osallistua kaikki viimeistään tämän kuun 28. päivään mennessä jäsenmaksunsa maksaneet helsinkiläisten vihreiden yhdistysten jäsenet (ja ehkä kuun loppuun mennessä maksaneet, riippuen miten lasketaan).

Vaaliteemani ovat aika tuttua tavaraa tietoyhteiskunnasta kaupungeista, liikenteestä, mutta myös sosiaaliturvasta, energiapolitiikasta ja kaikesta, mikä vaan kaipaisi korjaamista maailmassa.

Halukkaita tukiryhmään otetaan vastaan, sähköpostilla etunimi.sukunimi@iki.fi tai vaikka FB-viestillä.

Kiitos,
otso

5 thoughts on “Pidetään Otso Helsingissä”

  1. Laajojen kansalaispiirien vetoomukset Otson pitämiseksi Helsingissä on nyt kuultu, kun ei tullut valituksi europarlamenttiin. Kannattaisiko nyt vähän aikaa kuitenkin keskittyä siihen kunnallispolitiikkaan?

    1. Hei, vähänkö hyvä idea! Jokaisen sellaisen, joka ei tullut valituksi europarlamenttiin, kannattaisi tosiaan alkaa keskittyä kunnallispolitiikkaan ja jättää eduskuntahaihattelut sivuun. Tämä koskee siis esimerkiksi kahta vailla kaikkia demareita, yhtä vailla kaikkia vihreitä sekä kolmea lukuunottamatta kaikkia kokoomuslaisia. Tulee vähän ohut seuraavasta eduskunnasta, jos ehdokkaiksi tosiaan päätyvät asettumaan vain nuo 13 europarlamenttiin päätynyttä.

  2. Otso. 23. maaliskuuta päivätyssä kirjoituksessasi mainitset ”Tarkoitukseni on kirjoittaa automaattimetrosta laajemmin erikseen, siksi ei siitä enempää tässä tekstissä.” Odotellaan edelleen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *